Brooks zadel B17 | Narrow Imperial - Heren - Bruin

€ 110.00 € 83.89 Gratis verzending

U bespaart 24%

De B17 Narrow Imperial is nog een variant uit de tijdloze B17 serie, met het onderscheidende cut-out sectie op de bovenkant van het leer, voor het eerst bedacht door Brooks meer dan 100 jaar geleden. Een ander uniek kenmerk van dit zadel zijn de geperforeerde zijkanten aan de onderkant van het leren top, die aan elkaar gestrikt zijn met een veter. Deze kunnen aangepast worden, zodat het zadel zijn vorm kan blijven behouden waarneer het leren zadeldek aan het uitrekken is. Het zadel kan zo dunner of breder gemaakt worden door de veters strakker of losser te zetten, zodat u altijd de meest comfortabele zit blijft behouden

 

Specificaties:
 

Merk Brooks
Type B17 | Narrow Imperial
Road & MTB
Heren
Lengte 279 mm                   
Breedte            151 mm
Hoogte 70 mm
Gewicht 530 gram
Frame Staal
Kleur Bruin

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Over Brooks:
 

Brooks is een traditioneel merk dat al bijna 150 jaar leren zadels en tassen produceert. Hun producten worden nog steeds bijna volledig met de hand vervaardigd, dit zorgt niet alleen dat de hoogste kwaliteit gegarandeerd blijft, maar het betekent ook dat elk zadel uniek is. Een ander speciaal gegeven van Brooks is dat hun zadels bijna nooit uit de collectie gehaald worden. Er zijn dan ook zadels in de collectie die al in het begin van de 20ste eeuw ontworpen zijn.

Brooks heeft een brede reeks aan zadels voor elke type fiets, Race & MTB, Tour & Trekking en City. Leren zadels hebben het voordeel dat ze zichzelf aanpassen aan uw zit naarmate u er meer op gaat fietsen. Met elke rit zal het zadel comfortabeler aan gaan voelen en kan u er langer op blijven zitten.
Moderne zadels hebben misschien het voordeel dat ze bij aanschaf ook gelijk goed zitten, maar een leren zadel gaat met goed onderhoud veel langer mee en geeft een betere comfort als u langer of vaker in het zadel zit.


De voordelen van een leren Brooks zadel:

  • Een leren zadel ademt en broeit dus niet.
  • De vorm van het zadeldek past zich, na meer fietsen, automatisch aan naar uw zit.
  • Met het juiste onderhoud is een Brooks zadel bijzonder duurzaam.


Af en toe moet een Brooks zadel ingevet en aangespannen worden, dit omdat het leer altijd aan het bewegen is om zich aan te passen. Door dit regelmatig te doen zorgt u ervoor dat het zadel een fiets-leven lang mee gaat, met het juiste onderhoud kunt u het zadel zelfs over meerdere fietsen gebruiken. Daarom is er een speciaal Brooks onderhouds setje verkrijgbaar. 

Het is voor leren zadels beter dat ze niet nat worden, het leer kan dan af gaan geven en slap worden. Af en toe door de regen fietsen is geen probleem, zolang u uw fiets maar uit de regen haalt als u stopt met fietsen. Heeft u geen plek om de fiets te bergen dan kan u altijd nog het speciale Brooks zadeldekje gebruiken om het zadel droog te houden.

Brooks produceert niet alleen zadels, maar ook bijpassende handvatten, tassen, broekklemmen, zadelbruggen, spatlappen, touclips, zadeltassen en andere kwaliteits producten.

 

 

Video
5374 klanten hebben een review geschreven op Trustpilot
Review van arend ringnalda op 2018-11-18
Achterwiel besteld. Het juiste wiel kwam op het verwachte moment binnen. Meer heb ik niet nodig...
Lees meer reviews
 
Productspecificaties
Artikelnummer 23125
EAN 831273006297
Type Heren
Model B17
Kleur Bruin
Merk Brooks

Reviews (0)

Schrijf review