Stadsfiets kopen? Bestel online uw stadsfiets

Niet voorradig
399.00 359.00
Niet voorradig
599.00 539.00
Voorradig
799.00
Niet voorradig
899.00 809.00
Niet voorradig
899.00 809.00
Niet voorradig
899.00 809.00
Niet voorradig
559.00 499.00

Stadsfiets kopen

Een stadfiets of anders gezegd een citybike, is een stevige comfortabele fiets. Geschikt voor dagelijks gebruik, onder andere voor school, werk of boodschappen. De Nederlandse stadsfiets is vooral bekend geworden door de traditionele opoefiets. Als je in de stad woont, dan kun je niet zonder een goede stadsfiets. Een stadsfiets is ideaal in zijn gebruik. Handig voor naar de slager, bakker, school of het werk. De fiets is voorzien van niet al te dikke banden, en fietsen zeer licht op de weg. Het frame is sterk en stijf, zonder al te veel poespas. Het frame materiaal wordt steeds lichter in gewicht, zo zijn de stadfietsen uitgevoerd in aluminium of met een stalen frame. Als je een stadsfiets wilt kopen, dan is er een enorm assortiment te verkrijgen. Verschillende merken en uitvoeringen. In de meeste gevallen heeft een stadsfiets `geen, 3 of 8 versnellingen` en zijn ze uitgevoerd met een interne Nexus (versnellings) naaf. Dit zorgt voor een soepele trapbeweging. FietsWeb.nl heeft voor elk budget een goede kwaliteit stadsfiets. Filter op de juiste prijs, kleur en frame om tot jouw goede keus te komen. Kom je er niet uit? Bel gerust, onze medewerkers staan klaar om een juist advies te geven.

Aanschaf van een fiets
Bij de aankoop van een nieuwe stadfiets moeten een aantal dingen in acht worden genomen. In de eerste plaats is het soort gebruik van belang. Is het voor schoolgebruik ? Kies dan een fiets met terugtraprem en bijvoorbeeld 3 versnellingen. Als de afstand niet al te ver is, kan misschien een model zonder versnellingen volstaan. Op school gaat men in het algemeen niet zachtzinnig met een fiets om, en bij een remnaaf kan weinig stuk gaan. Is het voor woon/werk, dan is het fijn om enkele versnellingen te hebben. 3 of 8 versnellingen, om met tegen- of meewind goed door te kunnen fietsen. Sommige stadfietsen hebben ook een rek aan de vorozijde van de fiets, dit is handig om materialen mee te vervoeren.
Wordt de fiets gebruikt voor het doen van de boodschappen, let dan op de stijfheid van de fiets. Over het algemeen geven de wat dikkere buizen een betere stabiliteit. Dat fietst relaxter bij een vol krat of tas met boodschappen. Bij een boodschappenfiets is het ook goed om te weten dat er een set snelbinders op de fiets gemonteerd kan worden, en dat er tassen op de bagagedrager kunnen.

Veiligheid
Praktisch alle fietsen worden uitgevoerd met een veilig AXA slot. De Axa solid plus heeft een extra insteek gat, waarmee met een extra ketting de fiets vastgezet kan worden aan bijvoorbeeld een tuinhekje of een lantaarnpaal. Zo verminder je de kans op diefstal van je stalen ros.

Verlichting op de stadsfiets
Bijna iedere stadsfiets wordt uitgevoerd met LED verlichting op batterijen. Sommige fietsen worden uitgevoerd met een naafdynamo, met als voordeel dat de batterijen niet leeg kunnen raken. Daarnaast kun je bijvoorbeeld een tas met reflecterend valk gebruiken of een jas met reflecterend materiaal. Dat om de veiligheid te garanderen tijden het fietsen in het donker. Er is weinig onderhoud nodig aan een fiets met gesloten kettingkast. De ketting is dan mooi opgesloten en beschermd voor allerlei vuil. 

Merken
Wij hebben verschillende merken in het assortiment. Voor het gebruik in de stad of dorp is de keus snel gemaakt. Ons grote assortiment stadsfietsen bestaat uit onder andere de merken Cortina, en Victoria.

De stadfiets is gemaakt voor jarenlang rijplezier. In Nederland is een stadsfiets het meest populaire model vanwege het comfortabele rijgedrag. De Stadfiets is door de gesloten kettingkast, laag in de onderhoudskosten. Dat betekend jarenlang comfortabel fietsplezier. 

Top10 Populaire series

Cortina U1
Cortina Speed
Cortina blau
Cortina M1
Cortina Crush