Zadelpen voor de fiets | FietsWeb.nl

Voorradig
11.95 10.50
Voorradig
4.50 3.90
Voorradig
11.95 10.95
Voorradig
22.95 18.95
Voorradig
26.50 18.95
Voorradig
11.95 10.95
Voorradig
11.95 10.95
Voorradig
11.95 10.50

Zadelpen kopen

Op zoek naar de juiste zadelpen voor de fiets? Graag helpen wij om tot aankoop van de juiste zadelpen te komen. Op FietsWeb.nl vind u een ruim assortiment aan zadelpennen. Deze zijn in verschillende uitvoeringen en soorten te verkrijgen. Zo zijn er zadelpennen in kaars model en patent model.

Kaars
Een kaars model heeft een zadelstrop nodig. Als het oude zadel wordt overzet, dan kan de zadelstrop opnieuw worden gebruikt. De strop klemt zich vast om de ronde buis. Bij de aankoop van een nieuw zadel, moet worden opgelet dat bij een kaars model zadelpen een losse strop wordt meebesteld. Het zadel kan anders niet worden gemonteerd.

Patent
Het patentmodel heeft een systeem met 2 schaaltjes waarin de zadelbrug wordt geklemd. Het voordeel hierbij is dat er geen echtra zadelstrop nodig is om het zadel te monteren. Ook de afstelling kan met een patent zadelbuis nauwkeuriger dan met een zadelstrop. Ieder zadel kan op een patent zadelpen worden gemonteerd, met uitzondering van een brooks zadel met dubbele onderbrug. Bij de patent zadelpen staat vaak ATB genoemd, echter is de pen geschikt voor alle soorten fietsen. Zowel een gewone stadsfiets, e-bike of mountainbike.

Zadelpen met vering
Om extra comfort te genieten tijdens het fietsen kan een zadelpen met vering worden overwogen. Deze vering zorgt er voor dat de meeste hobbels worden opgevangen door de zadelpen. Dit geeft rust aan de rug en geeft een heerlijk gevoel tijdens het fietsen. Let op bij de aankoop van een verende zadelpen, dat het veergedeelte ongeveer 3 centimeter hoogte inneemt. Het zadel komt daarmee hoger uit in de laagste stand.